У понедељак 17. октобра 2022. године, свечаном академијом у Културном центру, наша школа је прославила свој 59. рођендан. Радни назив овогодишње прославе био је „Лети песма око света“, а академија је била посвећена Душку Радовићу.

Присутнима се најпре обратила директорка школе Биљана Милановић која је у пригодном говору рекла:

 

Поштовани гости, драги родитељи,  добро дошли на прославу 59.рођендана наше школе!

  

Последњи пут смо овакву прославу организовали још 2019.године, па се сви јако радујемо вечерашњој приредби.

Као и увек, ово је прилика да укратко резимирамо резултате рада у прошлој школској години.

Наставу је похађало 669 ученика у 32 одељења. Са њима је радило  52 наставника, на сву срећу, током читаве године – непосредно. Скоро 60 %  ученика завршило је разред одличним успехом.

У току прошле године урађен је велики број занимљивих пројеката. Посебно смо поносни организацијом и одзивом деце у пројекту „Моја прва забавна учионица“ коју смо, за предшколце, организовали у пролеће ове године.

Један од параметара квалитета рада школе су резултати на завршном испиту – а то је – ниво знања које ученици носе из наше школе. Знања наших ученика и из  српског језика и из математике  су на вишем нивоу од републичког, окружног и општинског просека.

 О квалитету наших ученика и наставника  говоре и  резултати на такмичењима. Број ученика који се ове године такмичио је смањен у односу на број на који смо навикли , што је разумљиво после две године рада у промењеним условима. Ипак, њих педесетчетворо   је освојило једно од прва три места на општинским, тридесетдвоје  на окружним, а осморо  је учествовало на републичким такмичењима. Књиге смо им поделили на крају школске године- за сваки случај.  Вечерас ћете  видети и поздравити  оне који су још увек наши ђаци, а осмацима шаљемо велики поздрав.

Ову школску годину започели смо са истим бројем ученика и одељења али  са новим еланом , идејама и очекивањима!

Живели!

У недељи прославе, у част „Светског дана здраве хране“, организовано је предавање о меду,  а у галерији „Одмор“ изложба слика Гале Стефановић.