Традиционално 16. октобар се обележава као СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Савремена медицина је након деценија истраживања установила да је узрок већине савремених болести управо храна коју човек једе или она коју не једе.

Ученици ОШ „17.октобар“ су обележили овај дан уз координацију учитеља и наставника на јако интересантан начин. У нашој школи сваке године буду јако занимљива предавања, изложбе ,међутим ове године смо све прилагодили пандемији која је актуелна свуда у свету.

Тема светког дана здраве хране је ове године гласила: „ Правилном исхраном до јаког имунитета“.

 У ове активности били су укључени и предшколци који у нашој установи од ове године бораве сваког дана.

Прваци су донели воће и одрадили предивне радове на ову тему. Ученици другог разреда су правили од папира и картона један здрав оброк на тањиру. Трећи разред је одрадио импозантну изложбу скуптура од воћа и поврћа. Све похвале за ученике и родитеље који су помогли око ове изложбе. Четврти разред је донео здраву ужину, било је различитих предлога ,од пите сендвича и грицкалица као здраве ужине. Ученици седмог разреда обишли су и своје млађе и старије другаре. Скеч на тему „Витамини против вируса“ је оно што ће такође наши ученици памтити. Осмаци су учествовали у изради маски заједно са наставницом ликовног, шестаци су одрадили прелепе паное, и пројекте на задату тему. Ученици петог разреда су уживали у својој здравој ужини и на часу биологје обновили шта су то хранљиве материје.

Све активности су заиста биле нешто посебно, али оно што нас чини срећнијим су дечији осмеси који на фотографијама говоре све. Уживајте!

Колектив ОШ 17. „октобар“