Весна Миленковић, учитељица у основној школи ,,17 октобар“ данас је добила Светосавску награду за свој педагошки рад. Она је први просветни радник који који је добио ову награду на територији општине Јагодина.
Да се подсетимо: ош ,,17 октобар“ је добила  Светосавску награду 2007. године као прва школа са ових простора која је понела ово значајно признање. Основна школа ,, 17 октобар“ је препознатљива по квалитету педагошког рада и ван града Јагодине. Признања доносе високо квалитетни стручњаци као што је Весна Миленковић. Признања су видљива и кроз успех ученика на свим пољима васпитног, образовног и педагошког рада. Потврда за ова признања су наши ученици који су се остварили не само кроз даље школовање, него су водећи кадар у сфери науке, технике и уметности.
Весна Миленковић по својим квалитетима и неуморном раду спада у плејаду водећих педагошких стручњака. Свестрана и по видљивим  резултатима личног стручног усавршавања, у настави даје свој максимум. У раду са децом са лакоћом преноси знање повезујући игру, наставно градиво и на тај начин успева да њени ђаци воле школу.
Као најбољи студент генерације наставила је са својим личним и стручним усавршавањем. Стекла је звање специјалисте методике наставе музичке културе, магистара методике наставе математике. Ускоро ће докторирати на смеру методика наставе математике и тако бити један од ретких доктораната из учитељске професије на нашим просторима. Има звање педагошког саветника. Кооаутор је уџбеника из математике за четврти разрд и аутор врло занимљивог приручника ,,Вежбам и учим“.
Весна Милинковић је савремен учитељ који са лакоћом спаја теорију и праксу, прати научне трендове и примењује их у настави. Са ученицима и родитељима  изванредно сарађује. Несебична колегеница спремна на сарадњу и изванредан организатор. Пре свега и изнад свега је  посвећена мајка двоје деце .
Ово је најлепши славски поклон  за ош ,,17 октобар“.
Школски психолог
Рада Петровић Шумар