Средње школе у ово доба године упознају своје будуће ученике са занимањима и погодностима која нуде. Обзиром на епидемиолошку ситуацију, ове године средње школе неће бити у могућности да презентују свој рад на начин на који смо то сви навикли, уживо. Ипак, све школе изналазе начине да се представе, а савремене технологије помоћи ће да будући ученици средњих школа не остану ускраћени за битне информације. У прилогу су дописи појединих средњих школа, који ће помоћи да битне информације  нађу пут до ученика и родитеља

Средње школе у ово доба године упознају своје будуће ученике са занимањима и погодностима која нуде. Обзиром на епидемиолошку ситуацију, ове године средње школе неће бити у могућности да презентују свој рад на начин на који смо то сви навикли, уживо. Ипак, све школе изналазе начине да се представе, а савремене технологије помоћи ће да будући ученици средњих школа не остану ускраћени за битне информације. У прилогу су дописи појединих средњих школа, који ће помоћи да битне информације  нађу пут до ученика и родитеља

Поштоване колеге, родитељи и будући средњошколци,

Услед тешке епидемиолошке ситуације нисмо у могућности да презентујемо нашу школу Гимназију „Светозар Марковић“, на начин на који смо то навикли обраћајући се ђацима директно, лицем у лице.

Из тог разлога, позивамо вас да се придружите

Facebook страници (@gimnjag)

instagram страници

(@gimjasvetozarmarkovic)

и дапратите вести са сајта

 https://gimnazijajagodina.edu.rs

На тај начин упознаћете се са нашом школом и смеровима које уписујемо.

Напомињемо да и ове године уписујемо специјализовано филолошко и IT одељење. Уједно подсећамо да је бесплатна припремна настава у току.

О детаљима уписа и припременој настависазнајте на поменутим линковима.

Срдачан поздрав
Директор
Мирослав Вељковић
e-mail: gimja@mts.rs
tel: 035-222404

Поштовани господине директоре,
У име припадника Војне гимназије обраћам Вам се са молбом за сарадњу у промоцији и представљању наше школе Вашим ученицима.
Војна гимназија се налази у Београду на адресама Петра Чајковског број 2 (школска зграда) и Хумска 22 (интернат), и представља школу од изузетног значаја за систем одбране наше земље.
Наша школа припрема ученике за наставак школовања у Војној академији, oбразује и васпитава ученике, развија и јача њихове психофизичке способности мотивишући их за частан војни позив. Све наведено постиже се квалитетним и
непрекидним радом са ученицима у Интернату и кроз наставни план и програм у који су, поред општих предмета, уврштени и специфични војни садржаји, секције, курсеви и факултативни предмети који доприносе развоју особина код ученика које су потребне за наставак школовања у Војној академији.
Такође, квалитетним радом наставног особља, педагога, психолога, старешина и свих запослених у Војној гимназији омогућавамо нашим ученицима прилагођавање без потешкоћа условима школовања.
Циљ школовања је образовни и васпитни развој ученика у одговорне и способне личности (девојке и младиће) који могу да одговоре на све изазове школовања у Војној академији, као и на све изазове савременог доба, и да, по завршетку Војне академије, са поносом служе Републици Србији као часни официри Војске Србије.
Конкурс за упис у Војну гимназију траје од 15.02.2021. године до 31.03.2021. године. Сви подаци о току реализације конкурса, условима конкурса, начину пријаве, потребној документацији и сличном налазе се у тексту конкурса који Вам достављам у прилогу.
Све информације у вези са конкурсом за упис у школу као и информације о раду и организацији Војне гимназије можете пронаћи на званичном сајту школе http://www.gimnazija.mod.gov.rs/.
Информације о правима и обавезама наших ученика можете пронаћи у Статуту Војне гимназије (Службени војни лист број 22/2019) који можете погледати, такође на сајту школе, на следећем линку http://www.gimnazija.mod.gov.rs/sr/o-
skoli/dokumenta#.YAVe4DmSmUk.
Нажалост, због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, нисмо у могућности да извршимо представљање Војне гимназије у просторијама школа на територији Републике Србије, па Вас у складу са тим молим да преко Ваших сарадника, психолошко-педагошке службе Ваше школе, разредних старешина и наставника извршите упознавање Ваших ученика и њихових родитеља са текстом конкурса (објављивњем на огласној табли школе, упознавањем на часовима разредног старешине и родитељским састанцима, прослеђивањем у вибер групе родитеља и сличним начинима у складу са могућностима Ваше школе).
За све додатне информације стојимо Вам на располагању.
Унапред Вам се захваљујемо на сарадњи и радујемо се пријављивању Ваших ученика на конкурс и уверени смо да ће мотивисани и вредни ученици са успехом реализовати све облике селекције за упис у Војну гимназију.
С поштовањем,
Начелник Војне гимназије
капетан бојног брода
Мирослав Ћитић

Поштовани,

Због тренутне епидемиолошке ситуације са Ковидом 19, нисмо у могућности да вашим ученицима 8. разреда лично извршимо презентацију наше школе.

Шаљемо Вам Информатор Средње школе “’Милутин Миланковић“ који садржи важне информације о нашим образовним профилима и њиховим предностима.

Надамо се да ће вашим ученицима овај Информатор помоћи да одаберу прави каријерни пут, усклађујући своје жеље, склоности и могућности.

Молимо Вас да упознате ученике 8.разреда са нашим Информатором.

ИНФОРМАТОР СШ „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ“ ЈАГОДИНА

Хвала на сарадњи!

Директор школе,

Љиљана Грозданић

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ ове године врши упис у следеће образовне профиле:
Пољопривредни техничар-30 ученика:
Ветеринарски техничар-60 ученика:
Техничар хортикултуре-30 ученика:
Прехрамбени техничар-30 ученика:
Руковалац-механичар пољопривредне технике-15 ученика:
Месар-15 ученика и
Линкови за кратке промотивне филмове су:

https://www.youtube.com/watch?v=BMGgKN09fXY
https://www.youtube.com/watch?v=AP6XVwfRT8M

Поштоване колеге,

У прилогу овог мејла се налази материјал за промоцију занимања која ће Техничка школа у Ћуприји уписати у школској 2021/2022. години. Овим путем вас молим да овај материјал (брошуру), као и шифре занимања проследите ученицима осмог разреда и њиховим родитељима како би се информисали о упису у наредну школску годину.

Брошура Техничка школс Ћуприја

Шифре

Принуђени смо да као и наставу, ову промоцију одрадимо на даљину, али свакако уз вашу велику помоћ.

Захваљујем на сарадњи и будите здрави!

Срдачан поздрав,

Маја Манић,

Директор Техничке школе у Ћуприји

Поштовани,
обраћамо Вам се из Прве техничке школе у Јагодини поводом промоције образовних профила за упис ученика у 1. годину средње школе за школску 2021/22. годину.
С обзиром на неповољну епидемиолошку ситуацију у земљи и на отежане услове под којима сви држимо наставу, не постоји могућност да директно представимо нашу школу ученицима 8. разреда.
Молимо Вас за сарадњу, како би информације биле доступне свим будућим средњошколцима. Значило би нам да представите Прилоге које садржи овај е-mail, проследите одељењским старешинама 8. разреда, који би презентацију поставили у Гугл-учионице или представили ученицима на ЧОС-у у колико се вратимо у учионице на непосредну наставу.
Унапред захвални!
Срдачан поздрав из Прве техничке школе у Јагодини
 

Прва техничка школа – ПРОМО

Поштовани, 
У прилогу Вам шаљемо промотивни материјал наше школе. Ако је потребно још нешто, послаћемо Вам.
Срдачан поздрав
Пољопривредно Ветеринарска школа са домом ученика – Рековац