Министарство просвете, науке и технолошког развоја, након паузе од две годинe, представиће образовни систем Србије на Сајму образовања и наставних средстава који се одржава од 23. до 30. октобра 2022. године на Београдском сајму.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић отвориће Сајам образовања и наставних средстава у понедељак, 24. октобра 2022. године у 11 часова (изложбени простор, Хала 2, ниво Ц).

Кроз разноврстан програм и тематски приступ, током седам дана на штанду Министарства, биће представљена разноликост образовног система, новине и кључне инвестиције. Рад и примере добре праксе представиће више од 100 вртића, основних, средњих, уметничких и музичких школа, факултета, студентских и ученичких домова.

Поред посебног програма и представљања који припремају ученици и наставници уметничких и музичких школа, ученичких задруга и средњих школа, у посебној конференцијској сали биће организована предавања и радионице попут превенције насиља у школама, обогаћени једносменски рад, спољашње вредновање школа, новине у завршном испиту, мрежа установа итд.

Министарство позива све заинтересоване родитеље и ученике, просветне раднике и остале госте сајма да посете штанд Министарства и упознају се разноликошћу образовног система Србије и достигнућима наших ученика. Штанд Министарства се налази у Хали 2, на нивоу Ц.

ПРЕУЗМИТЕ:

Програм представљања Министарства просвете, науке и технолошког развоја на Сајму образовања 2022